Puppies

Bent u geïnteresseerd in een Happy Feet Doodles Pup?

Wachtlijsten zijn OPEN!

De puppies worden in Nederland gefokt en moeten tot minimaal 7 weken bij hun mama blijven. Ik wil graag dat zij tot 7,5 á 8 weken in het nest blijven om goed af te spenen en goed aan eigen voeding te zitten. Dit zodat baasjes het minste last krijgen van de overgang van voedingen. En ook minder last van opeens geen mama meer om hun heen.

Wat is het voordeel van een pup met 8 weken krijgen?

De pup zal met 8 weken enorm leergierig zijn en de baas continu willen volgen. Dit omdat dit de enige stabiele factor is in de eerste paar weken van zijn leven. Weet wel dat je pups niet moet overprikkelen, hierdoor gaan zij foutief gedrag vertonen en zullen de baasjes hiervan de lessen leren. Ik geef een handleiding mee zodat we dit zoveel mogelijk uit de weg zullen gaan en de pupjes zo zorgeloos mogelijk opgroeien. Hoe minder stress hoe makkelijker je pup. Ook heb je met 8 weken dat de pup enorm aan de baas zal hechten, dit zal echt in de inprentingsfase zijn waardoor het pupje jou dus gaat ziet als leider. Pas wel op dat je deze leiderrol dus ook serieus neemt.

Wat ik doe aan socialisatie:

De pups zullen met verschillende geluiden en dingen in aanraking komen. Ook zal ik vanaf 6 weken leeftijd visite uitnodigen om de pups te komen bekijken. Hierdoor leren de pups dat dit maar korte periodes van drukte zijn en zij dus zichzelf thuis kunnen blijven voelen in drukte. Let wel op dat dit maar korte momenten zullen zijn. De pups hebben namelijk na die inspanning veel rust nodig. Ik zal de pups ook voor 6 weken zeker niet van het terrein afhalen, dit omdat voor die tijd de pups nog eigenlijk niet goed genoeg kunnen zien maar wel horen, dit zorgt voor onzekerdere pups. Vandaar dat ik pas na 6 weken leeftijd begin met dingen laten verkennen. Ook zal ik genoeg geluiden afspelen zodat zij leren dat vuurwerk, tv, stofzuiger en alle andere harde geluiden niet eng zijn en juist heel normaal zijn.

Ook zal ik het Bio Sensor programma bij de pups toepassen vanaf dag 3 tot en met dag 16, dit zodat zij een goede sterke weerstand krijgen en stress bestendig zullen zijn en worden.

Mijn doodles wonen allemaal bij mij thuis, dit zodat zij niet in een stress situatie komen door het verhuizen met een zwangere buik. Hierdoor krijg je ook veel makkelijkere rustigere puppies. De pups zullen dus ook in de baarmoeder alle rust al krijgen waardoor zij niet snel overprikkeld raken.

Dus ik werk niet met gastgezinnen, ook zodat ik mijn honden door en door ken en de keuze van dekkingen kan maken op karakter en gezondheid wat voor mij op nummer 1 staat. Uiterlijk is een nummer 2. (Plus het zijn allemaal mooie doodles, dus dat zit sowieso wel goed)

De pups mogen vanaf 8 weken met de baasjes mee verhuizen en zullen ook een puppy pakket meekrijgen met een syllabus vol tips en aanwijzingen voor het houden van de gemakkelijkste pup.

U bent welkom om de pups te bezoeken vanaf 6 weken leeftijd, dit zodat zij minder vatbaar zijn voor ziektes van buitenaf (o.a. Parvo). U wordt dan wel verzocht voordat u het terrein opkomt om met schone kleding te komen en geen andere dieren hebt aangeraakt. Ik zal u vragen om uw handen te wassen voordat u de pups of honden aanraakt. Dit om de virussen en ziektes buiten het hek te houden. Puur omdat er ook puppies van jongere leeftijden kunnen liggen die wel nog vatbaar zijn.

De pups op 8 weken leeftijd kosten 2500 euro, dit zijn dus gezinshonden waarbij een contract zal worden overlegd en getekend door beide partijen.

Er zal een castratieplicht en fokverbod in het contract staan, dit betekend dat de pups voor 18 maanden leeftijd moeten worden gecastreerd.

Voor fokhonden is een andere prijs, en deze zal per mail worden overlegd. Ik bedoel hier dus mee: pups die als fokhonden worden verkocht, hierover dus graag mailen.

%d bloggers liken dit: