Over Mij

Wie ben ik nou, het gezicht achter Happy Feet Doodles

Wie ben ik? Ik ben Denice. En werk eigenlijk mijn hele leven al met honden. Onze eerste hond thuis was een Newfoundlander, onze Tika, de liefste grote teddybeer die ik dacht ooit te gaan meemaken, tot ik de doodles tegen kwam..

Kort nadat mijn ouders een algemeen hondenpension waren gestart, (Dog’s Paradise Biezenmortel), kwam er een stagiaire bij ons en die vertelde over dat er iets van labra poedels waren en deze zouden dan anti allergeen zijn geweest. Dus mijn moeder ging diezelfde avond nog achter haar computer zitten en vond al gauw de grondlegger van de Australian Labradoodles, Tegan Park. Ik geloof dat wij binnen 6 maanden toen onze eerste Australian Labradoodle drachtig over hadden gevlogen, onze Icy. Dit was echt een nog grotere lievere teddybeer dan onze eerste hond. En daar begon dus ook mijn liefde voor de Australian Labradoodles.

Mijn ouders (Hans en Nanja van Dog’s Paradise Labradoodles), hebben mij in de afgelopen jaren (sinds 2005) alles laten zien en mee laten maken met betrekking tot de doodles. Van dekkingen tot aan bevallingen, van klanten laten zien hoe geweldig ze zijn tot aan het meegeven van die geweldige leuke pup. Ik kon niet wachten tot ik zelf ook klanten blij kon gaan maken met puppies.

Ik heb sinds een aantal jaar DoodleHairDo. Dit is een bedrijf dat vachtverzorging workshops geeft aan baasjes met doodles en waterhonden, eigenlijk alle doodle achtige. Maar stiekem waren dan de Australian Labradoodles waar ik altijd meer naartoe trok. Op dat moment wist ik het helemaal, dit is mijn ras en hier wil ik zoveel mogelijk baasjes mee blij maken.

Ook ben ik erachter gekomen door het vele workshops geven en bezig zijn met vachten dat ik alleen nog maar tegen de Australian Labradoodles kon. Dit omdat ik een honden allergie, huisstofmijt allergie en hooikoorts heb. Dus voor mij was er ook eigenlijk naast mijn liefde voor de Australian Labradoodles, geen mogelijkheid meer voor het kijken naar andere doodle rassen. Dit was het gewoon voor mij.

Omdat mijn zus Jolie en schoonbroer Frank van DoodleBaby’s zijn verhuisd naar Spanje, ga ik regelmatig daar eventjes langs. Om hun te zien natuurlijk maar ook om de kunst af te kijken met hoe zij socialiseren, opvoeden en de pups en ouderdieren het beste leventje geven. Elke keer als ik daar weer ben zie ik het grootste geluk eraf komen, alle honden en pups zijn daar zo gelukkig en ontspannen. De pups van hun zijn ook altijd lekker relaxed bij de nieuwe baasjes, gewoon alsof het nooit anders is geweest. Zij zijn dus naast mijn droom ook een mega groot voorbeeld voor mij!

In 2016 beviel een van de doodles van mijn ouders, Irish, en zij kreeg 9 pupjes. Alleen waren er 8 hetzelfde qua grootte en gewicht, maar 1 was er zo groot als je duim, 1/3e van de rest van de pupjes. Zij was niet capabel om zelf te kunnen drinken, dit heb ik toen ook op mij genomen. Vanaf het moment dat zij de eerste nacht had overleeft heb ik haar elke 1,5 uur met de fles gevoed. Ook in de nacht. Zij is nu al 5 jaar en echt een mini mini gebleven. Door haar is mijn liefde voor de doodles enorm hard gegroeid.

In 2019 heb ik Potato erbij gekocht, ook weer een mini mini uit een nest van 10. Dit zouden kleine medium size doodles worden, maar mijn kleine doerak is echt een mini gebleven maar dan met fel blauw/groen/ grijzige ogen, hetzelfde als wat husky’s hebben. Enorm gaaf en ook weer zo’n enorme lieve schat.

Toen ik dit jaar de mogelijkheid kreeg om fokteefjes te kunnen overkopen van mijn ouders, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Ik dacht de beste lijnen met de leukste en liefste honden moest ik hebben. Dus ik begon met 2 pups, waarvan ik al gelijk helemaal weg was, deze zaten toen nog in het nest. Dhooby en Raven. Daarna kwamen de volwassen teefjes al gauw aan bod. Wayomi (mama van Dhooby en Raven), Raiza (afstammeling van onze eerste doodle Icy), Kenzie en Miami, twee super enthousiaste doodles en de onwijs lieve Polly (mama van Potato).

Ik ben dus ook super enthousiast wat deze toekomst gaat betekenen en hoeveel baasjes ik mag gaan verblijden met een geweldige pup van mijn super lieve en leuke doodles!

Bent u ook zo benieuwd naar mijn doodles? Lees dan snel onder het kopje: Mijn doodles

%d bloggers liken dit: